Deel dit artikel
-

Koers Rocket Internet direct omlaag bij opening handel

De koers van digitale bedrijvenbouwer Rocket Internet daalt direct na opening van de beurs met meer dan tien procent, een vergelijkbare ontwikkeling met die van dochterbedrijf Zalando na een dag.

Zojuist ging het aandeel Rocket Internet naar de beurs voor 42,50 euro per aandeel. De beursintroductie was vervroegd vanwege grote interesse van beleggers, zo heette het. Mogelijk wilde de begeleidende zakenbanken enkel het sentiment rondom Zalando, dat gisteren naar de beurs ging, niet laten wegglippen.

De koers van het aandeel Rocket Internet daalde binnen het eerste uur van de publieke handel met ruim tien procent.

De eigenaren van de bedrijvenbouwer brachten 24 procent nieuwe aandelen naar de beurs tegen een bedrijfswaardering van ruim zes miljard euro. Dat levert de onderneming anderhalf miljard euro nieuw werkkapitaal op.

Rocket Internet ontwikkelt wereldwijd bedrijven in drie segmenten: e-commerce, marktplaatsen en fintech. Dat zijn altijd nieuwe of hele prille bedrijven die in hoog tempo internationaal worden uitgerold. De brengt grote marketingkosten met zich mee, waar een aanzienlijk deel van het nieuwe kapitaal aan zal worden besteed.

Het Duitse Rocket is als het ware de regisseur en bank voor die starters. Naarmate een onderneming verder groeit, worden er meer investeerders bij betrokken.

In het prospectus (PDF) waarschuwen de Duitsers: “Misschien gaan we nooit winst maken.”

Foto: rocketjim54 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond