Deel dit artikel
-

Koers Twitter daalt na #RIPTwitter paniek

De koers van Twitter zakt maandag verder weg na berichten dat het microblog nog deze week zijn tijdlijn wil aanpassen. Hoewel CEO Jack Dorsey de geruchten ontkende, is er blijkbaar toch de vrees dat tweets straks niet meer chronologisch worden weergegeven.

De koers is momenteel bijna 5 procent gedaald en staat op 14,97 dollar.

Dorsey ontkende namelijk dat er deze week veranderingen zullen plaatsvinden, maar sloot ze voor de toekomst ook niet echt uit. Verschillende bekende Twitter gebruikers onder wie Rob Lowe en Lin-Manuel Miranda dreigden op te stappen. Onder de hashtag #RIPTwitter leek een ware revolte uit te breken.

Capture

De vrees voor drastische veranderingen lijkt in elk geval ongegrond. The Verge sprak met gebruikers die de nieuwe tijdlijn al langer mogen uitproberen. En die zeggen dat de rangschikking op basis van relevantie niet verplicht is.

Met de nieuwe tijdlijn wil Twitter wat meer orde in de tweetchaos scheppen. Wie Twitter niet de hele tijd als een soort tickertape gebruikt – met brekend nieuws dat meteen wordt weergegeven – heeft wellicht de behoefte om aan het eind van de dag een soort overzicht te krijgen van wat hij of zij gemist heeft. De nieuwe tijdlijn is eigenlijk de voortzetting van een onderdeel dat Twitter een jaar geleden lanceerde, onder de noemer ‘Terwijl u weg was’.

Twee gebruikers die The Verge sprak, waren overigens niet gecharmeerd van de nieuwe tijdlijn, met als grootste bezwaar dat conversaties (en daarmee de context) niet meer goed worden weergegeven. Bij Facebook werkt een tijdlijn op basis van relevantie beter omdat het netwerk niet echt als een nieuwsmedium fungeert.

Twitter maakt woensdag zijn kwartaalcijfers bekend. CEO Dorsey heeft in elk geval iets uit te leggen.

ImageJoiner-2016-02-06_at_1.41.57_PM.0

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond