Deel dit artikel
-

KPN: 10 euro voor 100 Mb-bundel buitenlands internet

Klanten van KPN en Hi kunnen vanaf 1 juli overzichtelijke, ruime bundels kopen om elders in Europa mobiel te internetten.

Vanochtend maakte het telecombedrijf de nieuwe tarieven bekend.

Een nieuwe databundel zal de miljoenen KPN-klanten echter meer aanspreken. KPN en Hi, maar niet Telfort, bieden hun klanten voor een tientje 100 megabyte, te consumeren waar ze ook zijn in Europa. Die bundel geldt een kalendermaand.

Wie geen bundel wil gaat per volgende maand wel minder per ‘losse Mb’ betalen. Een Europese megabyte gaat maximaal 3,50 euro kosten en wie de ‘op reis’-dienst activeert betaalt 1,75 euro per megabyte. Buiten Europa gaat de prijs per Mb omlaag van 20 naar 10 euro.

Wanneer een reizende consument ongemerkt mobiel internet aan heeft staan en over de grens van 50 euro dataverkeer gaat, ontvangt hij een sms. Het bericht meldt dat zijn datalijn wordt dicht gezet tenzij hij expliciet voor het tegenovergestelde kiest.

De kosten voor mobiel internet in het buitenland zijn, buiten speciale bundels om, nog steeds erg duur. De Europese Commissie stelt bij herhaling dat lagere tarieven tot meer internationaal verkeer en handel kunnen leiden en daarmee goed voor de economie van de interne markt.

De nieuwe tarieven gelden enkel voor mobiel internetgebruik via de telefoon. Voor laptops gelden andere tarieven, voor zover de klant zijn telefoon niet softwarematig ombouwt tot WiFi-zender.

Foto: tboard (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Amos Kater

Weer een slechte actie van KPN. Wat een belachelijk slechte marketing van deze monopolist. Ik ben blij dat ik daar niet meer werk.

R, Versteegh

En dat durven ze voordelig te noemen… Ze zijn niet goed snik daar bij KPN. Net zoals die onzin rond belasting op app-verkeer of laten betalen door Google en zo. Ze hebben geen idee wat ze aan het doen zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond