Deel dit artikel
-

KPN benoemt nieuwe directeur Consumenten Thuis

Jesper Eriksen (44) moet bij KPN de breedbandmarkt vlot gaan trekken. Zijn benoeming volgt nog geen dag nadat KPN zijn plannen om Caiway over te nemen moest laten varen.

Eriksen vervangt Joost Farwerck, die recent tot Algemeen Directeur Nederland is benoemd. De benoeming van Eriksen volgt volgens KPN zelf op de uitgesproken intentie van de Raad van Bestuur om de positie van het segment Consumenten Thuis te versterken, onder meer door middel van een versneld investeringsbeleid.

KPN heeft naar eigen zeggen een duidelijke ambitie neergezet om de daling van het breedbandmarktaandeel dit jaar een halt toe te roepen en in 2015 weer een breedbandmarktaandeel van minimaal 45 procent te bereiken. Hoe KPN dat precies wil bereiken, is nog onduidelijk. Het huidige DSL-netwerk loopt op zijn eind en KPN is voorzichtig met de uitrol van het relatief dure glasvezel.

Jesper Eriksen heeft de Deense nationaliteit. Hij begon zijn loopbaan in 1996 bij het Deense telecombedrijf TDC. Hij vervulde diverse staf- en lijnmanagementfuncties, alvorens in 2007 toe te treden tot het Executive Committee van TDC. In zijn meest recente rol was hij verantwoordelijk voor de Consumentendivisie van TDC.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond