Deel dit artikel
-

KPN en Microsoft bundelen krachten voor digitale transformatie

KPN en Microsoft Nederland gaan een meerjarige strategische samenwerking aan met als doel bedrijven te helpen met hun digitale transformatie. Dat hebben beide ondernemingen vanochtend bekend gemaakt.

Aanleiding voor de samenwerking is de coronacrisis. Die heeft de digitalisering van Nederland in een stroomversnelling gebracht, stelt Marieke Snoep, directeur Zakelijke Markt en lid van de Raad van Bestuur van KPN.

In de samenwerking wordt het Azure-cloudplatform van Microsoft gecombineerd met de diensten en het netwerk van KPN om bedrijven ‘connectiviteit en schaalbaarheid’ te bieden. KPN biedt daarnaast ondersteuning in de adoptie van de oplossingen van Microsoft. Zo worden toepassingen als Modern Workplace, Azure en Microsoft Teams in combinatie met Teams Calling beschikbaar gesteld voor klanten.

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking is gezamenlijke innovatie en gezamenlijke marktbenadering met oplossingen voor veelbelovende industrieën zoals landbouw, productie en gezondheid. Erg concreet worden beide bedrijven in dit opzicht niet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond