Deel dit artikel
-

KPN: Groei voor vast-mobiel en Internet of Things

De omzet van telecombedrijf KPN is ten opzichte van vorig jaar wederom geslonken, met 3,4 procent naar 1,402 miljard euro, mede als gevolg van het effect van regulering. Het nettoresultaat verbeterde echter aanzienlijk, van 73 miljoen naar 98 miljoen euro.

Het zijn de eerste kwartaalcijfers (pdf) die onder de nieuwe CEO Maximo Ibarra zijn gepresenteerd. Hij volgde eerder deze maand Eelco Blok op.

Ondanks concurrentiedruk nam het aantal vast-mobiele bundels toe, wat niet wegneemt dat de (geschoonde) omzet in de consumentenmarkt met 2,6 procent daalde. Per saldo, alle merken meegenomen, groeide het aantal vast-mobiele abonnees met 48.000 naar 1,9 miljoen.

Er kwamen ook 10.000 tv klanten bij, waaraan KPN naar eigen zeggen steeds meer verdient. De omzet per huishouden nam toe met 3,5 procent.

De zakelijke markt blijft lastig voor KPN, al werd de daling gedeeltelijk gecompenseerd door groei in Internet of Things, IT diensten en advies. De omzet in IoT nam zelfs met 40 procent toe.

Een lichtpuntje is verder het belang van 7,7 procent in Telefónica Deutschland. KPN profiteert van dividendbetalingen door Telefónica Deutschland.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond