Deel dit artikel
-

Uitrol Gigabit Rotterdam door Ziggo uitgesteld

Ziggo heeft de uitrol van 1 Gbit internet in Rotterdam opgeschort vanwege maatregelen rond het coronavirus. Het bedrijf wil zijn medewerkers niet in gevaar brengen. Onderhoudswerkzaamheden waren al uitgesteld.

Het kabelnetwerk in Rotterdam zou morgen (dinsdag 24 maart) worden opgewaardeerd naar DOCSIS 3.1, waarmee klanten (tegen extra betaling) snelheden tot 1 Gbit konden krijgen. Ziggo had de opwaardering nog maar kort geleden aangekondigd.

Ruim 370.000 huishoudens en bedrijfsaansluitingen in Rotterdam zouden direct overstappen op de snelle internetverbinding. Daarbij was het niet nodig om straten en tuinen open te graven, want het glascoax-netwerk van Ziggo ligt er al.

Ziggo-monteurs plaatsten vorig jaar al bij huisaansluitingen meer dan 560.000 nieuwe connectoren en vervingen ruim 53.000 aansluitkabels in 29.214 straatkasten. Bij elkaar meer dan 70 kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales.

Wanneer Ziggo de draad weer oppakt is onduidelijk. Het plan om voor het einde van 2020 meer dan de helft van de 7,2 miljoen aansluitingen op te waarderen naar hogere snelheden lijkt van de baan. Ook de afschakeling van analoge tv om meer bandbreedte te creëren is tijdelijk stopgezet.

Ziggo heeft haast, want de concurrentie rukt op. Er ligt steeds meer glasvezel in Nederland en vooral KPN is zeer actief met de aanleg van FttH (Fiber to the Home). Via dergelijke netwerken zijn makkelijker zeer hoge snelheden te realiseren.

Utrecht, Hilversum, Den Haag en Delft beschikken al over ‘GIGA’, zoals Ziggo het formuleert. Op termijn volgen Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Wageningen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond