Deel dit artikel
-

KPN snijdt in zakelijke markt: 580 banen weg

KPN gaat 580 arbeidsplaatsen schrappen, een ingreep die al eerder werd verwacht. Het telecombedrijf wil het onderdeel Zakelijke Markt  herstructureren, waarbij een nog sterkere klantfocus, en standaardisatie van diensten en werkprocessen centraal staan.

De zakelijke klanten van KPN stappen volgens het bedrijf steeds vaker over van traditionele dienstverlening naar diensten en producten die gebaseerd zijn op (minder arbeidsintensieve) IP-technologie. Ook is er een toenemende vraag naar nieuwe diensten zoals cloud en hosting, beveiliging en M2M-oplossingen. Tegelijkertijd krimpen veel Nederlandse ondernemingen, bijvoorbeeld door het sluiten van vestigingen en worden investeringen in ICT uitgesteld. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot krimp van de zakelijke markt als geheel. De omzet uit nieuwe diensten is nog onvoldoende om dit te compenseren.

De eerste banen worden in de eerste helft van 2015 geschrapt. Dat moet een besparing van 50 miljoen opleveren. Medewerkers van KPN worden vandaag geïnformeerd over de voorgenomen plannen.

Ondanks de gedwongen ontslagen wil KPN binnen het onderdeel Consumenten Markt 200 monteurs aannemen om nieuwe klanten aan te sluiten en bestaande klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond