Deel dit artikel
-

KPN start met buitenshuis tv-kijken

KPN start eind maart met een proef waarbij een duizendtal KPN Compleet-klanten kan ervaren hoe het is om buitenshuis en onderweg op hun smartphone of tablet naar interactieve televisie te kijken. Daarvoor wordt het LTE-netwerk gebruikt.

Met deze nieuwe dienst wil KPN onderzoeken hoe de klant televisiekijken buitenshuis ervaart. Ook worden de technische mogelijkheden van interactieve tv via het 4G-netwerk getest. De dienst wordt voor deze klanten beschikbaar op zowel apparaten met een iOS- als een Androidbesturingssysteem.

De proef zal drie maanden duren, waarna KPN de inzichten zal meenemen in de verdere ontwikkeling van interactieve televisie via 4G. Of en wanneer deze dienst wordt aangeboden, is niet bekend.

Nederlandse zenders worden niet aangeboden. Naar verluidt waren de rechten daarvoor te duur. De zenders die meewerken  zijn Comedy Central / Kindernet, Nickelodeon, MTV, Discovery Channel, Videotheek TV, CNN, BBC World News, één, Ketnet, Canvas, TV 5, Xite, National Geographic Channel & TLC / Animal Planet.

 

Deel dit bericht

1 Reacties

Maurice

Wij hebben al een tijdje live tv kijken. Meer dan 100
Zenders en live events + video on demand.picathartes.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond