Deel dit artikel
-

KPN start innovatiefonds van 35 miljoen euro

KPN start met KPN Ventures, een speciaal investeringsfonds om innovatie te bevorderen en de betrokkenheid van KPN bij startups te vergroten.

Het telecombedrijf spreekt van ‘outside-in’-innovatie. KPN verwacht dat het fonds innovaties op het gebied van producten, diensten en netwerken zal versnellen en dat KPN hiermee een ‘positieve bijdrage zal kunnen leveren aan de ontwikkeling van innovatie-ecosystemen in Nederland’.

‘We leven in een wereld waarin technologische innovaties elkaar steeds sneller opvolgen en klantgedrag snel verandert. Ook de vraag naar connectiviteit blijft toenemen. In dit speelveld is het meer dan ooit belangrijk om samen te werken met flexibele en innovatieve spelers en betrokken te zijn bij nieuwe ontwikkelingen’, zegt CFO Jan Kees de Jager in een verklaring.

Potentiële partners kunnen gebruikmaken van KPNs netwerken, de kennis op het gebied van connectiviteit en beveiliging, en de mogelijkheid om nieuwe, innovatieve toepassingen onder de aandacht te brengen bij miljoenen klanten.

KPN heeft een initieel bedrag van 35 miljoen euro gereserveerd voor investeringen die aan de criteria van het fonds voldoen.

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf een dergelijk initiatief neemt. In 2012 kondigde KPN aan in startups te willen investeren vanuit een fonds onder de naam Fastlane Ventures. De focus lag toen op internet, mobiel, games en social media. Vodafone en T-Mobile zijn al jaren actieve investeerders in internetbedrijven, vooral uit strategische overwegingen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan Sonneveld

Waar kan ik me melden?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond