Deel dit artikel
-

KPN zet alsnog E-Plus in de etalage

Telefónica is wederom in gesprek met KPN over de verkoop van zijn Duitse dochter E-Plus. De bedrijven onderhandelden al eerder, maar de gesprekken zijn een maand geleden weer opnieuw gestart.

E-Plus is zo’n 8,5 miljard euro waard. In ruil voor de verkoop van E-Plus een aandeel kunnen krijgen in het Duitse deel van Telefonica (het voormalige 02), zo meldde de Financial Times vandaag.

Carlos Slim, de grootaandeelhouder van KPN, zou geen bezwaar hebben tegen de overname door Telefonica. KPN wil alleen bevestigen in gesprek te zijn over de verkoop van E-Plus.

Het Spaanse Telefónica en KPN waren dit jaar gesprekken gestart over gezamenlijk gebruik van hun netwerken in Duitsland. Op die manier zouden kosten kunnen worden gespaard. Vorig jaar zomer onderhandelde het bedrijf ook al met KPN, toen over een mogelijke fusie ter waarde van twintig miljard dollar, om te voorkomen dat América Móvil zijn belang in het telecombedrijf zou vergroten. KPN heeft net een nieuwe CFO voor E-Plus benoemd.

De koers van de aandelen KPN en Telefónica ging aan het eind van de middag fors omhoog na een vrij onrustige dag door de vervroegde winstwaarschuwing van Mobistar, de tweede speler op de Belgische markt.

Morgen maakt KPN de resultaten over het tweede kwartaal bekend. In het eerste kwartaal had E-Plus lagere omzetgroei uit mobiele diensten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond