Deel dit artikel
-

Mobistar binnenkort op de kabel

Mobistar, de tweede mobiele aanbieder in België, wordt actief op de kabel. Het bedrijf betaalt 1,2 miljoen euro aan Telenet en het Brussels-Waalse Brutélé-Tecteo om tv, internet, telefonie en mobiele communicatie in een bundel aan te bieden.

Dat geld is nodig om de nodige technische en operationele systemen te leveren. De kabelaars hebben zes maanden de tijd om hun netwerk voor Mobistar geschikt te maken.

In december werd de regelgeving rond de openstelling van de kabel eindelijk afgerond. Meer dan twee jaar geleden, op 1 juli 2011, besliste de Belgische toezichthouder dat een aantal aanbieders met een te sterke machtspositie hun netwerk moesten openstellen.

Mobistar lijkt nu de eerste alternatieve aanbieder te worden. Eerder mislukte een samenwerking met Belgacom.

België gaat hiermee verder dan Nederland, dat de kabel alleen wilde openstellen voor analoge televisie. Tot op heden is daar nog niets van terechtgekomen.

Telenet bestudeert intussen de mogelijkheid om een belang te nemen in de Vlaamse SBS-zenders Vier en Vijf. Het Finse Sanoma heeft 33,3 procent van de aandelen in exploitant De Vijver Media, maar wil er van af. Telenet is niet de enige gegadigde. Ook de Luxemburgse RTL Group lijkt een serieuze kandidaat-koper te zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond