Deel dit artikel
-

Krantensite geeft niet-abonnees ’s middags toegang tot nieuws

De Singaporese zakenkrant The Business Times geeft niet-abonnees voortaan pas 's middags toegang tot zijn verse artikelen. Alleen abonnees van de papieren krant en lezers die een abonnement op de online versie nemen, kunnen artikelen direct na verschijning lezen.

De maatregel gaat vanaf 10 maart in. Tussen 04.00 uur (21.00 uur Nederlandse tijd) en 14.00 uur (07.00 uur) zijn verse online artikelen slechts toegankelijk voor abonnees. Voor de abonnees van de papieren krant verandert er niets. The Business Times heeft een oplage van circa 35.000.

De Singaporese zakenkrant biedt voortaan ook de mogelijkheid online lid te worden van de krant. Dat kan voor drie maanden (kosten 15 Singaporeses dollars ofwel 7,95 euro), zes maanden (14,80 euro) of een jaar (25,40 euro). Tot nu toe gaf The Business Times, die in 1995 als één van de eerste Aziatische dagbladen online ging, al zijn content gratis weg.

Over een dergelijk model wordt al langere tijd wereldwijd gediscussieerd door talloze partijen, maar de Singaporezen zijn voor zo zover bekend de eersten die het daadwerkelijk doen. De zakenkrant zegt de maatregel te hebben ingevoerd na uitgebreide raadpleging van zijn lezers. IDC-analist Nathan Midler spreekt tegenover CNET Asia van "een uniek model voor online abonnementen".

De eigenaar van The Business Times, mediaconcern Singapore Press Holding (SPH) zegt "geen spijkerharde, maar wel anekdotische bewijzen" te hebben dat de site de papieren versie kannibaliseerde. Het is nog niet duidelijk of SPH het model ook gaat invoeren voor zijn andere uitgaves, waaronder de Chinese ochtendkrant Lianhe Zaobao en de gerenommeerde The Straits Times .

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond