Deel dit artikel
-

Nieuwe CEO voor Alibaba

Alibaba heeft vanaf 10 mei een nieuwe CEO Daniel Zhang, nu nog de COO van het bedrijf. De huidige CEO Jonathan Lu blijft in de raad van bestuur als vicevoorzitter. Zhang werkt al sinds 2007 voor Alibaba, aanvankelijk als COO van Taobao en later general manager van Taobao Mall. Hij is ook de belangrijkste achter koopjesdag op 11 november.

Alibaba heeft het afgelopen kwartaal een hogere omzet gerealiseerd dan door analisten werd verwacht: 2,81 miljard dollar in plaats van 2,78 miljard waarmee de markt rekening had gehouden. De winst ging echter 49 procent omlaag naar 463 miljoen dollar, grotendeels door toekenning van personeelsopties en andere niet gespecificeerde kostenposten. Wat wellicht verklaart waarom het Chinese bedrijf een personeelsstop heeft afgekondigd.

De handel via de platforms van Alibaba groeit met 40 procent per jaar. Het aantal actieve kopers is gestegen naar 350 miljoen, 37 procent meer dan een jaar geleden. Daarvan waren er 289 miljoen mobiel. De helft van alle transacties worden al via smartphones afgehandeld.

Pieter Beens / Shutterstock.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond