Deel dit artikel
-

Docdata wordt verkocht aan Ingram Micro

Fulfillmentbedrijf Docdata, een belangrijke partner van Bol.com, wordt verkocht aan Ingram Micro. Dat plan zal aan de aandeelhouders worden voorgelegd, zo maakte het bedrijf vannacht bekend.

‘Met deze verkoop ronden we een belangrijke fase in de ontwikkeling van Docdata af, en creëren we de mogelijkheid om onderdeel van een sterke strategische partner met een wereldwijde dienstverlening en marktbenadering te worden’, zo staat er in een verklaring.

Ingram Micro is een van de grootste distributeurs van IT-producten en -diensten ter wereld. Het bedrijf heeft vier primaire productgroepen: netwerkproducten, software, pc’s en randapparatuur. Het hoofdkantoor in Nederland is gevestigd in Nieuwegein en het distributiecentrum bevindt zich in Tilburg.

De e-commerce markt is duidelijk aan het veranderen, constateert Docdata. Waar deze in de beginjaren vooral uit start-ups bestond, ziet Docdata de markt zich verder professionaliseren en is schaalgrootte in toenemende mate van belang voor e-commerce dienstverleners.

‘Hoewel klantfocus nog steeds belangrijk blijft, zien we in de huidige e-commerce markt steeds meer dat nieuwe en bestaande klanten alleen verkregen en bediend kunnen worden via intensieve aanbestedingstrajecten en hoge investeringen in volledig geautomatiseerde systemen. Het gaat niet meer over samen met de klant groeien, maar om het opzetten van operaties die grote volumes moeten kunnen verwerken vanaf dag een van de samenwerking.’

Naast andere voordelen is het grote voordeel van de verkoop van Docdata aan Ingram Micro dat Docdata kan profiteren van de omvang van Ingram Micro en het bedrijf kan samenwerken met professionals in veel landen. ‘We kunnen investeren in onze mensen en in apparatuur om zo te kunnen participeren in grote aanbestedingen en zijn daarbij niet meer beperkt tot het implementeren van maar een of twee grote klanten per jaar. Onze huidige en toekomstige klanten zullen meer zekerheid hebben en toegang krijgen tot een wereldwijd netwerk van mensen en middelen.’

DOCDATA heeft het derde kwartaal 2015 afgesloten met een kleine winst bij een omzetgroei van meer dan 20 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Docdata UK liet zelfs een aanzienlijke groei zien in het derde kwartaal 2015 en rapporteerde een winst in dit kwartaal. De operationele winst viel lager uit doordat het onderdeel IAI geen systemen verkocht. Op 30 september bedroeg de netto schuld 0,6 miljoen euro bij een solvabiliteitsratio van 49 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond