Deel dit artikel
-

Lernout & Hauspie-CEO start zoektocht naar verdwenen geld

Lernout & Hauspie-CEO John Duerden heeft het rapport van KPMG over het bedrijf zelf naar de Wall Street Journal gebracht. Zo hoopt hij aan de door hem gedane belofte van openheid te voldoen. De fraude is veel groter dan aanvankelijk werd gedacht, zo blijkt ook uit rapporten van twee advocatenkantoren. Duerden probeert nu het geld te achterhalen.

Tijdens een telefonische persconferentie bleek nog eens in welke moeilijke positie Duerden zit. Hij probeert het diepgevallen bedrijf uit de modder te trekken, en tegelijkertijd moet hij zien te achterhalen waar het verdwenen geld is gebleven. Volgens de rapportage van de advocatenkantoren Loeff Claeys Verbeke en Bryan Cave ligt het gefraudeerde bedrag boven de 270 miljoen dollar, ofwel eenderde deel van de jaaromzet. Duerden: "Momenteel is er hier simpelweg geen geld. We zijn nu hard aan het utzoeken waar het zit, maar onze cash is momenteel gereduceerd tot enkele honderdduizenden dollars."

Duerden heeft dat geld hard nodig voor de samenvoeging van de drie bedijven Lernout & Hauspie, Dragon en Dictaphone, zo zegt hij. "De samengang is nog niet helemaal voltooid. We doen ons best om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen." Duerden en commissaris Roel Pieper moeten zo snel mogelijk met een noodplan op tafel komen om de gevraagde uitstel van betaling in België te verkrijgen.

Uit de verschillende rapporten blijkt nu dat een aantal topmensen bewust met de cijfers van het bedrijf geknoeid heeft, om de koers op de beurs te beïnvloeden. Hier haalden ze persoonlijk gewin uit. Zo werd ondermeer een grootscheepse software-ruil geboekt als verkoopresultaat.

Zie ook:
Einde van Lernout & Hauspie nadert

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond