Deel dit artikel
-

Liberty Global wil kabelaars overnemen

Liberty Global wil niet alleen Ziggo overnemen, maar ook andere kabelbedrijven in Europa. Dat liet Manuel Kohnstamm van het Amerikaanse bedrijf gisteren doorschemeren op het Cable Congress 2014 in Amsterdam.

Er zijn ruim zesduizend kabelbedrijven in Europa, die al bezig zijn om te fuseren. Een kleine vijftien miljoen huishoudens zitten nog steeds bij zeer kleine kabelaars. Liberty Global zit in vijftien landen, merendeels in Europa. Vorig jaar nog nam het Virgin Media over voor zestien miljard dollar en werd het belang in Telenet vergroot.

Britse en Amerikaanse hedgefondsen die samen zo’n dertig procent van Ziggo vertegenwoordigen, gaan naar verluidt zo goed als zeker akkoord met het onlangs gelanceerde bod op het kabelbedrijf.

Op zijn beurt is Liberty Global ook overnamekandidaat, maar CEO Mike T. Fries ontkende dat Vodafone een bod zou willen uitbrengen op zijn onderneming, zoals sommige media hebben gesuggereerd. Vodafone heeft honderddertig miljard dollar in kas na de verkoop van zijn belang in Verizon Wireless. “Het is niet makkelijk om ons op te slokken, we zijn tachtig miljard dollar waard.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond