Deel dit artikel
-

LinkedIn Ads beschikbaar in het Nederlands

LinkedIn heeft zijn reclamedienst Ads naar zeventien talen omgezet. Dat moet het gebruik van Ads vergroten, al lijkt dat in Nederland niet erg zinvol.

Met de commerciële nieuwigheid denkt de zakelijke profielensite de internationale handel en werving te versimpelen. Immers, een bedrijf uit Hong Kong kan mensen in Nederland in hun eigen taal aanspreken.

Zo kunnen Nederlanders in het Koreaans adverteren, Tsjechen in het Turks en Noren in het Japans. De uitbreiding betreft vooral Europese en Aziatische talen. Hierdoor zijn 324 taalcombinaties mogelijk.

Het is de vraag of het voor buitenlanders verstandig is om Nederlanders in hun eigen taal te benaderen. Er staan drie miljoen Nederlanders op de site ingeschreven, van wie er maar 565.000 in hun eigen taal laten aanspreken. Bij de andere 2,5 miljoen staat de taalvoorkeur op ‘Engels’ ingesteld.

De divisie Marketing, waar bij LinkedIn de Ads onder vallen, boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 63 miljoen dollar. Dat is met een stijging van 64 procent de kleinste groeier binnen het bedrijf. Hiring Solutions en Premium Subscriptions boekten omzetten van respectievelijk 122 en 44 miljoen (+107 procent en +82 procent).

LinkedIn heeft internationaal 175 miljoen gebruikers.

Deel dit bericht

1 Reacties

dennis jak

in een groep op linkedin zelf werd laatst door diverse bedrijven die adverteren op linkedin aangegeven dat ze het een groot gemis vonden dat de ads niet in het nederlands waren/konden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond