Deel dit artikel
-

LinkedIn krijgt concurrentie van Facebook

Facebook stort zich op de recruitmentmarkt. Beheerders van bedrijfspagina’s kunnen in de nabije toekomst personeelsadvertenties plaatsen en met sollicitanten communiceren. LinkedIn krijgt er dus een geduchte concurrent bij.

Vooralsnog gaat het om een experiment, maar helemaal als een verrassing komt het niet. De onderliggende technologie was eigenlijk al beschikbaar toen Facebook onlangs Marketplace lanceerde, een platform om tweedehands spullen aan te bieden.

Facebook heeft met name het midden- en kleinbedrijf op het oog. Het zijn immers vooral kleinere bedrijven die gebruikmaken van de bedrijfspagina’s van Facebook.

De personeelsadvertenties verschijnen gewoon in de News Feed van gebruikers, en tevens in een hoekje van de bedrijfspagina. Dat is inclusief Apply Now-knop, waarmee direct op de advertenties kan worden gereageerd. Communicatie verloopt vervolgens via Facebook berichten.

Omdat gebruikers vaak informatie over hun opleiding in hun profiel opnemen, kunnen advertenties zeer gericht worden aangeboden. Facebook heeft een groter bereik dan LinkedIn, dat 467 miljoen gebruikers heeft. Facebook heeft 1,79 miljard gebruikers.

Op welke termijn Facebook personeelsadvertenties gaat aanbieden is niet bekend. Ook niet of voor die advertenties betaald moet worden.

Deel dit bericht

3 Reacties

international recruiter

Linkedin zal de komende jaren steeds minder zakelijke activiteit gaan trekken. Linkedin is namelijk voor de zakelijk gebruiker steeds duurder en qua contracten inflexibel aan het worden. En je ziet in de geschiedenis de afgelopen 25 jaar dan elke keer gebeuren dat het medium na verloop van tijd vervangen wordt door een ander medium dat beter inspringt op de actuele markt. Dat linkedin vervangen gaat worden binnen een aantal jaren door een ander medium, mogelijk Facebook en daarnaast meer locale media zoals Indeed en Jobbird, is een feit. De vraag is alleen wanneer dat gebeurt.

Toos

“Het zijn immers vooral kleinere bedrijven die gebruikmaken van de bedrijfspagina’s van Facebook.” Is dat zo?

Laurens Tienkamp

“Dat linkedin vervangen gaat worden binnen een aantal jaren door een ander medium, mogelijk Facebook en daarnaast meer locale media zoals Indeed en Jobbird, is een feit.”

Grappig dat je het een feit noemt terwijl je aan het speculeren bent.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond