Deel dit artikel
-

LinkedIn maakt ruimte voor certificaten opleidingen

LinkedIn maakt een nieuwe positie op de profielpagina’s waarmee leden kunnen aangeven dat ze opleidingen en trainingen hebben gevolgd. Vergelijkingssite Springest was een van de partners die meedeed aan de technische, besloten proef.

Voor leden is dit een sprekende manier om hun profiel te verrijken. Bovendien wordt het binennkort mogelijk voor derde partijen om de certificaten van opleidingen te valideren. Examinerings- en accreditatie-instanties, keurmerken en beroepsverenigen kunnen zodoende hun officiële stempel op de ‘papieren’ drukken.

De vergelijkingssite voor opleidingen Springest is de eerste in Nederland die de nieuwe LinkedIn-functie uitprobeerde en in zijn eigen dienstverlening integreerde.

“Er verschijnt een klein stukje van het LinkedIn-profiel op Springest zodat potentiële deelnemers kunnen zien wat voor mensen de opleiding hebben gedaan. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om aanbevelingen voor opleidingen te krijgen op basis van je eigen LinkedIn-profiel. Na het inloggen met LinkedIn gebruikt Springest je skills en functietitel om op basis van de database met 35.000 cursussen tips voor je ontwikkeling te geven.”

Foto: Jonny Hughes (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Ruben Timmerman (Springest)

Voor de zekerheid: de certificates waren al onderdeel van het profiel, maar het was tot nu toe gewoon vrij in te voeren en werd weinig gebruikt. Sinds “Add To Profile for Certificates” kunnen gebruikers via opleiders en platforms dus geautomatiseerd en gevalideerd certificaten aan hun profiel toevoegen, die dan linken naar de LinkedIn bedrijfspagina van de opleider én de onafhankelijke validatiepagina van de partner (in NL dus tot nu toe Springest) waarmee anderen kunnen verifiëren of het certificaat echt behaald en nog geldig is.

LinkedIn zelf zegt dat profielen met certificaten 6x meer bekeken worden. Not sure of dit alleen correlatie of ook causaal is trouwens 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond