Deel dit artikel
-

Live streaming video groeit met ruim 600 procent

De grote uitgevers van live video in de Verenigde Staten, zagen het afgelopen jaar een stijging van 648 procent in kijktijd. In totaal werd er meer dan 1,4 miljard minuten streaming video gekeken.

Dat meldt ComScore. De onderzoeker becijferde de kijktijd van onder meer Justin.tv, USTREAM, Livestream, LiveVideo en Stickam. Hier wordt de stijging van online video tegenaf gezet. Bij YouTube en Hulu bijvoorbeeld, steeg de kijktijd in dezelfde periode met respectievelijk 68 en 75 procent.

Absoluut gezien komt de kijktijd van live video nog lang niet uit boven die van online video, maar de stijging geeft wel de positieve ontwikkeling en bredere acceptatie van live video aan. Dit is volgens de internetonderzoeker te danken aan de groei van vast en mobiel breedband.

Ook het aantal kijkers blijft groeien. USTREAM had in juli meer dan 3,2 miljoen unieke kijkers, Justin.tv 2,6 miljoen en Livestream 2,4 miljoen. Deze laatste wist meer dan 160 miljoen videos uit te serveren, waar Justin.tv het op 130 miljoen hield en USTREAM op 20 miljoen. De videos op USTREAM werden wel gemiddeld 8 minuten langer bekeken dan de videos op Justin.tv en 17 minuten langer dan die op Livestream. Gebruikers van Justin.tv keken gezamenlijk in juli 900 miljoen minuten video, meer dan de twee andere sites.

De gemiddelde kijktijd bij live video duurt 7 procent langer dan bij online video. Onder de kijkers van live video bevinden zich vooral mannen in de leeftijd van 18 tot 34 jaar, bijna 30 procent van het totale kijkersaantal.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond