Deel dit artikel
-

Tijdens lockdown 1 miljoen nieuwe online kopers

In het eerste kwartaal van 2021 zijn er 1 miljoen nieuwe online kopers bijgekomen, daarnaast is het gemiddeld besteed bedrag per online koper sterk gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van GfK, in opdracht van Thuiswinkel.org en Retail Insiders en in samenwerking met PostNL, Betaalvereniging Nederland en Currence.

Er zijn in de periode 91,6 miljoen online aankopen gedaan, een stijging van 31 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Samen waren deze aankopen goed voor 7,7 miljard euro.

Als men kijkt naar de online bestedingen aan producten, dan zien we dat het aandeel van de e-commercebranche in de totale detailhandelsector op ruim 22 procent ligt. Dat is het hoogste percentage ooit gemeten, want normaal schommelt dat rond de 10% procent, vertelt Marlene ten Ham, directeur Thuiswinkel.org.

De groei van 34 procent bij Nederlandse webwinkels is beduidend hoger dan bij internationale webwinkels (+10%). Dat komt natuurlijk grotendeels doordat niet-essentiele winkels noodgedongen dicht waren.

Uit het onderzoek blijkt ook dat meer consumenten dan vorig jaar hun online bestedingen over de grens doen. Maar het is wel opvallend dat ze in totaal minder uitgeven. Nederlanders kopen dus iets minder over de grenzen heen. Vorig jaar ging het om 681 miljoen, dit jaar om 635 miljoen.

Het aandeel van iDEAL als betaalwijze voor online aankopen binnen Nederland is ook dit kwartaal weer blijvend hoog; voor 69 procent van de online aankopen en 60 procent van de online bestedingen is iDEAL gebruikt. Hierbij neemt creditcard en machtiging als betaalwijze af. Ook bij de cross-border aankopen is iDEAL het meest gebruikte betaalmiddel, met een aandeel van 50 procent van het aantal aankopen.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond