Deel dit artikel
-

Luxemburg-stad geheel draadloos

Luxemburg-stad wordt de eerste hoofdstad in de Benelux waar volgend jaar overal draadloos internet wordt aangeboden. Cisco gaat in totaal vijfhonderd hot spots plaatsen.

Afgelopen zomer is Luxemburg-stad met het project Hotcity begonnen. Toen ging het nog om een veertigtal hotspots. Volgend jaar moet de hele stad zijn bedekt. Cisco levert de infrastructuur. Telindus Luxemburg zorgt voor de technische integratie. De stad gaat publieke draadloze netwerk zelf exploiteren, samen met het staatsbedrijf Entreprise des Postes et Télécommunications (P&T).

In Luxemburg-stad wonen zo’n 75.000 mensen, maar overdag verblijven gemiddeld zo’n 125.000 werknemers in de stad. Het internetgebruik is voorlopig gratis, na juli 2008 gaat dat veranderen.

De stad introduceert ook enkele diensten zoals de lokalisatiedienst find a commerce, waarbij gebruikers een winkel, restaurant, geldautomaat of café kunnen vinden aan de hand van hun lokatie in het netwerk zelf. In de loop van 2008 staan nog andere diensten op stapel, zoals find a friend en SOS Senior, een urgentiedienst voor ouderen.

Deel dit bericht

2 Reacties

tonnyS

zouden ze in nederland ook moeten doen maar helaas hebben wij de laatste jaren regeringen die alleen zichzelf verrijken en de bevolking alleen maar financieel uitkleed

JoJo DeVille

Tuurlijk, leuk hoor die initiatief van P&T slash Cisco. Alles moet zo nodig weer draadloos.  Dit kan er ook nog wel bij die extra 550 stralingbronnen. Houdt nooit eens een keer op? Waarom niet 1 netwerk bouwen waar iedereen eropkan? Mhhh is beter voor ons en nog eens (het is trend)voor je portomonee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond