Deel dit artikel
-

Lyfestylewinkel Hutspot sluit winkels en webshop

Hutspot sluit eind dit jaar beide winkels en stopt dan ook met de webshop.

Hutspot werd in februari overgenomen door Dille & Kamille, nadat het merk eind vorig jaar failliet was gegaan. De drie oprichters hadden zelf het faillissement aangevraagd. In de tweede lockdown vorig jaar daalden de verkopen naar onder de vijf procent. Onder de streep kwam Hutspot vorig jaar uit op een verlies van bijna 1,5 miljoen euro.

Dille & Kamille betaalde niet meer dan 170.000 euro voor de activa en ging met twee van de acht winkels verder, een aan de Van Woustraat in Amsterdam en een tweede aan de Emmasingel in Eindhoven. Men wilde het duurzame karakter dat al in Hutspot zat meer accentueren. Ook moest er een online platform komen waar creatieve en duurzame merken worden aangeboden.

Algemeen directeur Hans Geels van Dille & Kamille noemde Hutspot een concept-gedreven merk. ‘Nederland kent niet zoveel van dergelijke sterke conceptmerken. Vandaar dat we onze kennis en die van Hutspot willen bundelen om van Hutspot weer een financieel gezond bedrijf te maken.’

Dat is niet gelukt. Er kwamen te weinig bezoekers op af. Daarnaast waren volgens het Eindhovens Dagblad veel leveranciers ontevreden over het contact met de nieuwe eigenaars.

Het merk verdwijnt echter niet. Oprichter Nick van Aalst ontwikkelt nieuw strategisch plan voor een herintroductie van het merk.

Er wordt gekeken of de 21 medewerkers aan de slag kunnen bij Dille & Kamille.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond