Deel dit artikel
-

Lynx-r: net geen holodeck

Het is inmiddels een stabiele onderstroom geworden onder de tech pushers, mensen die willen bepalen hoe onze technologische toekomst er moet uitzien.

Apple koerst op een wereld waarin augmented reality een grote rol speelt, Facebook gaat een stap verder en zet al zijn geld op – wat hip heet – de metaverse. Dat is een aparte digitale wereld die onderdeel is van de fysieke wereld en die je beleeft met aparte hardware.

Klinkt als toekomstmuziek, maar AR en VR worden al dagelijks ingezet. Recent nog op het International Space Station. Daar werd met een VR-bril op een reparatie uitgevoerd. Dat is sneller, omdat niet Aarde maar de bril de instructies in woord en beeld geeft.

De bril die we hier tonen is van Lynx-r en combineert augmented met virtual reality. Eén bril, twee werelden. Zit je niet in de virtuele, dan kijk je door het apparaat heen naar de echte, maar wel ‘augmented’ wereld.

Qua hardware hebben alle partijen hun zaakjes wel op orde. Nu is het tijd voor de applicatielaag: de inkleuring van de metaverse. De Lynx-r is stand alone. Je kunt er zelfs mee rennen, binnen én buiten.

Eerst beschikbaar voor ontwikkelaars, daarna is de rest van de wereld aan de beurt.

* Dit artikel verscheen eerder in het novembernummer van Emerce magazine (#186).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond