Deel dit artikel
-

Mangrove doet overname in New York; nieuwe directeur

Digital agency Mangrove koopt de online marketingconsultant Phoekus uit New York. Diens oprichter Mike Brady is naar Nederland verhuisd om de functie van managing director in te nemen bij het bureau uit Rotterdam.

Naar nu blijkt heeft Brady al in februari de leiding gekregen over Mangrove, zo vertellen Roel Schiefelbusch en Oscar van Veen tegen deze uitgave. Schiefelbusch staat Brady komende maanden operationeel bij om de overdracht van zijn functie zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Van Veen: “We zijn als bureau bezig met een transitie en gaan daar stap voor stap doorheen.”

In ruil voor de Nederlandse directiestoel verkocht de Amerikaan zijn bedrijf Phoekus. Dat staat te boek als een zeer gespecialiseerde consultant op het gebied van digitale strategie. De vestiging in New York wordt gehandhaafd en fungeert als het ware als oprit voor de Noord-Amerikaanse markt.

“Vijf jaar geleden wisten we al dat de volgende fase van het bedrijf zeker twee zaken met zich zou meebrengen. Ten eerste dat we buiten Nederland activiteiten zouden ontplooien en ten tweede dat dat zou gebeuren onder nieuwe management.” Scheidend managing director Schiefelbusch : “Ik zal me steeds meer naar de achtergrond bewegen komende maanden.” Van Veen maakte die beweging eerder al.

“We willen niet per se groter worden. Wel sterker. Met Mike Brady specialiseren we ons verder op het gebied van customer experience.

De nieuwe Amerikaanse managing director brengt jaren CX-ervaring met zich mee en is bezig dat duidelijker te profileren bij zijn nieuwe werkgever. Dat leidde er ook toe dat een aantal mensen begin dit jaar moesten vertrekken. Schiefelbusch: “We zijn nu met 35 man en hebben zes vacatures openstaan, juist vanwege die verschoven focus.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Stephan

Die directeur is een toffe man, had hem al eens gesproken vorig jaar met een bedrijfs uitje!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond