Deel dit artikel
-

“Markt halfgeleiders groeit 11,2 procent”

De wereldwijde markt voor halfgeleiders zal dit jaar met 11,2 procent groeien, aldus Gartner. De prognose van Gartner ligt in lijn met de eerder deze maand geuite verwachting van de Semiconductor Industry Association.

De prognose van Gartner komt op het moment dat IBM bekendmaakt dat er 600 banen verloren zullen gaan bij de afdeling voor halfgeleiders. Als verdere bezuiniging is een verplichte week onbetaald verlof voor de rest van het personeel ingevoerd. De omzet bij het IBM-onderdeel voor halfgeleiders (Technology Group) daalde met 34 procent in het tweede kwartaal.

De prognoses voor de fabrikanten van halfgeleiders, de chips voor producten variërend van auto's tot huishoudelijke apparatuur, zijn echter optimistischer. Althans, volgens de Semiconductor Industry Association ( SIA ) en Gartner . SIA rekent op een stijging in omzet dit jaar van 10,1 procent, Gartner schat het nog iets optimistischer in met een toename in omzet wereldwijd van 12,1 procent.

Volgens Gartner zal de wereldwijde markt voor halfgeleiders dit jaar een omvang hebben van 173 miljard dollar (vorig jaar 156 miljard dollar). SIA gaf over vorig jaar een omzetcijfer van 140,7 miljard dollar en rekent met de groei op een omvang van ongeveer 155 miljard dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond