Deel dit artikel
-

Markt voor startkapitaal staat onder druk

Het aantal investeringen in (startende) techbedrijven zal dit jaar niet hoger uitvallen dan vorig jaar, ondanks een sterke start eerder dit jaar. Dat is de verwachting van CB Insights en KPMG.

In het derde kwartaal waren er 1799 financieringen ter waarde van 37,6 miljard dollar, tegen 1977 financieringen voor een bedrag van 20,6 miljard vorig jaar.

Toch begon het jaar sterk. In de eerste negen maanden werd een record van 98,4 miljard gebroken, vorig jaar stopte de teller bij 88,7 miljard.

De trend is dat grotere bedrijven meer financiering aantrekken, maar dat de markt voor startkapitaal onder druk staat. Tot dusverre zijn er 170 echt grote financieringen geweest, waarvan alleen al 68 in het derde kwartaal.

Ook gaan er minder techbedrijven naar de beurs, volgens Reuters. Reden is dat van de twaalf Amerikaanse techbedrijven die dit jaar een notering kkregen, er vijf slecht of matig presteren, en sommige onder de openingskoers zijn gebleven. De koersen stijgen dit jaar minder snel dan vorig jaar.

Sommige starters hebben hun beursgang uitgesteld, zoals Prosper Marketplace (online leningen) en Nutanix (dataopslag). Vrijdag kondigde Mimecast (e-mail beveiliging), met klanten als NetSuite en Omnicom, nog wel een beursgang aan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond