Deel dit artikel
-

Marktplaats faciliteert onderling betalen

Via partner Online Betaalplatform (OBP) biedt Marktplaats sinds vorige week een nieuwe betaaldienst aan, waarbij gebruikers onderling geld kunnen overmaken.

Marktplaats is voornamelijk een advertentiesite. Het bedrijf bemoeit zich niet met de betalingen voor geadverteerde producten. Dat heeft ook nadelen, consumenten maken per giro geld over en moeten maar afwachten of ze de bestelde producten van onbekende particulieren toegestuurd krijgen.

OBP verzorgt daarentegen de complete betaling en controleert bank- en persoonsgegevens van geïnteresseerde Marktplaats-gebruikers en koppelt die aan hun Marktplaats-account.

Bij hogere bedragen vinden nog extra controles plaats wat betreft de identiteit via een paspoort- of iDIN-check. Deze gecontroleerde status van een gebruiker is binnenkort ook op Marktplaats te zien.

Volgens Olivier van Duijn, CEO Marktplaats, zijn klanten al gewend om bij webwinkels met iDEAL te betalen en past deze extra dienstverlening bij het betaalgemak dat consumenten al gewend zijn. Geregistreerde Marktplaats-gebruikers, die aangeven gebruik te willen maken van iDEAL, krijgen in de komende tijd groepsgewijs toegang.

Het is een van de innovaties die Marktplaats de komende tijd wil introduceren. Eind 2016 introduceerde Marktplaats al een onderlinge chat-mogelijkheid voor gebruikers. Ook staan op de thuispagina sinds enkele maanden geselecteerde advertenties op basis van zoekgedrag en de ‘In je Buurt’-feed met advertenties op basis van locatie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond