Deel dit artikel
-

Marktplaats oplichters voor de rechter

Vandaag, woensdag en donderdag staan in totaal tien verdachten voor de rechter wegens het plegen van oplichting. Via Marktplaats boden zij graafmachines en tractoren aan en leverden deze vervolgens niet.

De verdachten gingen volgens het Openbaar Ministerie geraffineerd te werk en pasten voortdurend hun werkwijze aan op Marktplaats. Hierdoor hebben de verdachten meer dan 78 slachtoffers kunnen maken. Meerdere slachtoffers hebben melding gemaakt van oplichting bij het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO). De bedragen variëren van 1000 euro tot 10.000 euro per slachtoffer. Het totale benadelingsbedrag is ruim 320.000 euro.

In totaal worden tien verdachten voor oplichting en deelname aan een criminele organisatie vervolgd. Vanochtend kwamen vijf verdachten tegelijk voor.

De verdachten zijn aangehouden naar aanleiding van grootschalig onderzoek dat liep in 2014, 2015 en 2016. De verdachten zijn in eerste instantie in augustus 2015 door de rechtbank in Assen geschorst uit de voorlopige hechtenis. Begin 2016 ontstond de verdenking dat de twee hoofdverdachten zich opnieuw schuldig maakten aan marktplaatsfraude. Zij zijn daarop in mei 2016 opnieuw aangehouden.

Deel dit bericht

4 Reacties

JK

Ik ben ook slachtoffer geworden van oplichting via marktplaats, ene Hans Koster uit Koedijk.. Levert iPhones die ‘kleine’ defecten bevatten waar je later pas achter komt.. Helaas kon Marktplaats en Politie weinig doen en kan hij gewoon zijn gang gaan. PAS DUS OP!

Freddy

JK Dat is het risico wat je loopt als je goedkoper een iphone wilt kopen. Goedkoop is duurkoop zeggen ze… Je kunt beter langs een lokale ondernemer, weet je in iedergeval zeker dat je garantie hebt.

JK

Hi Freddy, ja dat is inderdaad een dure les geweest. Toch blijf ik het vreemd vinden om dit moedwillig te doen… meld het als er een defect bekend is… lijkt mij tenminste!

Ruud Arends - futureruudo2018

Ja oplichters genoeg, maar ze komen de verkeerde nog wel tegen en anders wens ik ze alle ziektes toe ,dat ze pas heel oud met veel pijn doodgaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond