marviQ overgenomen door IP Powerhouse

De noodlijdende webservice-provider marviQ heeft een doorstart gemaakt en is overgenomen door IP Powerhouse. CEO Pieter Zuijdgeest van marviQ spreekt van een "droom overname" na "een periode van enorme onzekerheid voor ons en onze klanten".
Bij het nieuwe bedrijf komen circa 45 mensen te werken. marviQ telde zomer 2001 nog 120 medewerkers. Het is niet duidelijk wat IP Powerhouse , een provider van internet datacentra, voor marviQ heeft betaald. IP Powerhouse heeft vooral interesse in de toegevoegde waarde van de webservices zoal marviQ die aan haar klanten levert. marviQ bestaat sinds 1998 en heeft veel klanten in de gezondheidszorg en financiele sector.
Vorige maand werd marviQ E-ventures, een BV van marviQ, failliet verklaard. Directeur Arie de Groot achtte de kans toen klein dat het Amsterdamse bedrijf nog dit jaar failliet zou gaan. Zuijdgeest zegt nu dat marviQ was gebouwd voor een te snelle groei. De groei bleef achter bij de verwachtingen en de gerealiseerde groei was onvoldoende voor een zelfstandige voortzetting van de activiteiten binnen de bestaande kosten- en financieringsstructuur van het bedrijf, stelt Zuijdgeest.
De nieuwe combinatie marviQ/IP Powerhouse wordt naar eigen zeggen gesteund door "twee sterke aandeelhouders". Het nieuwe bedrijf gaat zich nu oriënteren op "strategie en focus". Daar wil Zuijdgeest "rustig de tijd voor nemen". In het verleden werd het bedrijf verweten te vaak van strategie te zijn veranderd. "Bedrijven blijven communiceren met partijen buiten de firewall. Om dat te faciliteren zijn er nog volop groeimogelijkheden", meent Zuijdgeest.
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
7 Reacties
R. Groendorp
Strategie en focus, zijn dat niet de grondbeginselen van ieder bedrijf? De 120 mannen en vrouwen die zich ongetwijfeld met hart en ziel hebben gegeven om dit new economy bedrijf tot een succes te maken zullen Zuijdgeest wel dankbaar zijn dat hij nu pas tot inzicht is gekomen. Met 45 man verder. MarviQ had 6 klanten die na alle negatieve publiciteit uiteraard hun heil al elders hebben gezocht. Waarom geen conventionele insteek, maar direct weer een grote groep mensen deel laten nemen aan een organisatie waarvan de toekomst, zo is gebleken, bijzonder onstabiel te noemen is.
Ger Westerveld
Goh, wat een droom. Veel zal het niet waard zijn, want op http://www.start-end.nl wordt vandaag (27 mei) de failliete boedel nog aangeboden: ———Marviq International BV Vanuit faillissement aangeboden: de volgende assets van Marviq International BV. Partijen kunnen bieden op klantcontracten en IPR (oa. onwikkelde software producten en componenten). Er zijn nog ongeveer 20 FTE waar gesprekken mee kunnen worden gevoerd om mee te gaan. Marviq ontsluit, verrijkt en verbind interne en externe informatiesystemen, levert e-business services en bedient klanten, business partners en medewerkers buiten de concern IT-infrastructuur, vanuit een centraal integratieplatform.——— En hoe 20 personen er op eens 45 worden, is ook onduidelijk. Misschien had IP Powerhouse er zelf al 25? Samen meer dan genoeg voor de 2 overgebleven klanten van marviQ, lijkt me.
Teun van Essem
Een droomovername? Hoezo, worden alleen de crediteuren, ex werknemers en klanten genaaid en de aandeelhouders/founders niet? Wordt Twinning nu aandeelhouder van IP-Powerhouse (zelf ook al een keer failliet geweest geloof ik)? In ieder geval krijgen de caravan en het kippenhok in het rekencentrum bij IPP nu gezelschap; tenminste, als Marviq van het contract bij InterXion af kan.
karika
Je moet wel bedenken dat marviq international bv blijkbaar failliet is verklaard pas na verkoop van marviq bv aan ipp. ipp is naar mijn weten niet failliet geweest. En wat ze ervoor hebben betaald? Als ze het niet willen bekendmaken is het afwachten tot het eind van het jaar wanneer de jaarrekening van ip powerhouse bij het kvk ligt, dan kan je dat zo nalezen.
tuur
Hi karika, voor zover ik heb begrepen wilde IPP juist niets voor marviQ betalen. Ze wilden het overnemen als een "going concern" zoals dat zo fraai heet. En daarvoor moest marviQ eerst failliet.
Karika
Als je iets "going concern" wilt overnemen betekent dat dat je een business koopt die nog draait, dus niet dar het al failliet is. Naar mijn idee wou ipp marviq bv overnemen die minder lasten had, vandaar dat al het personeel eruit is geknikkerd, daarna is marviq bv gekocht door ipp, wat er met de opbrengsten daarvan is gebeurd is onduidelijk. Daarna is pas marviq international failliet verklaard. Volgens mij bestaat marviq bv dus als rechtspersoon nog steeds, alleen nu als dochteronderneming van ipp.
Karika
My mistake: Marviq bv is inderdaad ook failliet: op 28 mei 2002. Wel grappig dat de moedermaatschappij eerder failliet kan gaan (failliet op 14 mei) dan haar dochter.