Deel dit artikel
-

McDonald’s zet voedingsmeter online

McDonald's heeft op zijn website een voedingsmeter opgenomen, een tool waarmee van ieder gerecht in het restaurant gemeten kan worden hoeveel calorieën het bevat. Recent klaagden twee Amerikanen het bedrijf nog aan omdat ze McDonald's verantwoordelijk houden voor het veroorzaken van overgewicht.

De rechtszaak werd in januari aangespannen door twee Amerikaanse meisjes die claimden last te hebben van overgewicht als gevolg van eten bij McDonald&#39 . De rechter stelde het tweetal in het ongelijk, mensen zijn zelf verantwoordelijk voor hun eetgedrag en moeten op de hoogte zijn van de voedingswaarde van hun eten, aldus de rechter. Het tweetal kreeg echter een tweede kans om met meer bewijs op de proppen te komen.

In de staten Maine en New York is inmiddels wel wetgeving in voorbereiding die restaurants opdraagt om te vermelden wat de voedingswaarde van het eten is. Zo zou McDonald's naast het plaatje van een BigMac niet alleen de prijs maar ook het aantal calorieën moeten vermelden.

De fastfoodketen zet nu internet in om het tij te keren. Op de site van het bedrijf is een voedingsmeter opgenomen die van ieder product dat in het restaurant te koop is, aangeeft welke voedingsstoffen erin zitten. Opmerkelijk is een antwoord in de FAQ-vragenlijst die het bedrijf ook heeft toegevoegd. Op de vraag of het voedsel van McDonald's onderdeel kan zijn van een gezond en afgewogen menu, antwoordt het bedrijf met "ja", en voegt daaraan toe dat "favoriet voedsel" beter niet aan de kant gezet kan worden. "Het is beter om te matigen dan te stoppen", aldus het bedrijf.

McDonald's leed vorig jaar voor het eerst in zijn 38-jarig bestaan als een beursgenoteerd bedrijf een verlies. In het vierde kwartaal bedroeg het nettoverlies 343,8 miljoen dollar, tegenover een nettowinst in het jaar ervoor van 271,9 miljoen dollar. De prestaties van McDonald's werden met name beïnvloed door het besluit 517 meer restaurants te sluiten dan eerder aangekondigd. Hiervoor reserveerde het bedrijf in het vierde kwartaal 810 miljoen dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond