Deel dit artikel
-

MediaMarkt koopt e-boekplatform

Het moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn koopt het Europees werkende e-boekplatform Txtr.

Hoeveel geld met de overname is gemoeid, is niet bekend. Het nieuws werd bekend toen Media-Saturn aan uitgevers te kennen gaf dat het per 1 april de betalingsverplichtingen van Txtr had overgenomen.

Txtr is een app om digitale boeken te lezen met ingebouwde downloadwinkel. Gebruikers kunnen hun eigen boeken naar het systeem uploaden om deze vanuit de cloud te lezen, maar kunnen daar vandaan ook nieuwe boeken aanschaffen.

Het Duitse bedrijf ging eind januari 2015 failliet. De activa, het intellectueel eigendom en enkele oud-werknemers zijn overgenomen door MediaMarkt.

Zes jaar lang probeerde Txtr een rendabele e-boekbusiness op Europese schaal op te tuigen, maar slaagde daar niet in.

Met de overname kunnen MediaMarkt en Saturn hun klanten naast hardware ook meer digitale diensten gaan verkopen. In tegenstelling tot Kobo fabriceert Txtr zelf geen eigen e-readers. Het wil enkel de meestgebruikte boekenplank met winkelpui worden.

Nederlandse boekenlezers vinden overigens in Bibliotheek.nl een bestemming met een brede collectie digitale boeken waaruit ze voor een paar tientjes per jaar onbeperkt mogen lenen en lezen. Dat doen een kleine tweehonderdduizend Nederlanders met regelmaat.

Foto: Maurizio Pesce (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond