Deel dit artikel
-

Media Markt lanceert videodienst

Media Markt lanceert in Duitsland een nieuwe online dienst voor speelfilms, genaamd Volksbox Movie. Voor 69 euro heeft men toegang tot zevenduizend titels.

De speelfilms, afgeschermd door PlayReady DRM van Microsoft, worden in een resolutie van 720p aangeboden. HD-films kosten los 4,99 euro voor 48 uur. Een normale SD-versie is maar een euro goedkoper.

Om de films te bekijken levert Media Markt een decoder die via Ethernet of WiFi aangesloten kan worden op internet en via HDMI 1.3 op een tv-scherm. Ook kunnen USB-sticks worden aangesloten. Via de decoder heeft met ook toegang tot YouTube en Picasa.

Ook is het mogelijk om tegen bedragen van 10 tot 15 euro films te kopen en die vast te leggen op de harde schijf van de decoder.

Een woordvoerster van Media Markt Nederland kon niet bevestigen of de dienst ook naar Nederland komt.

Deel dit bericht

6 Reacties

Maarten

Eh….5 euro voor een digitaal bestandje dat je twee dagen mag inzien? Hoe gek denken ze dat consumenten zijn?

Sjoerd

Kansloos verhaal.. Waarom zou je een decoder van de Mediamarkt willen waar je te veel betaalt voor te weinig?

Bertjan

Los van de hoge prijs.. Is er iemand hier die verwacht dat dit een goede gebruikers ervaring kan worden? Laat staan op wat voor manier dan ook ‘heel goed’.

alex

Je betaald toch ook 5 euro per film bij KPN on demand.

Sjoerd

@alex .. maar dan heb ik wel een aanbod van honderden/duizenden titels en veel meer mogelijkheden dan alleen maar on demand films kopen. Het voegt niets toe aan het bestaande aanbod, laat staan dat het onderscheidend is. Komt de Hema of V&D straks ook met zo’n box?

Bas

Bij Mediamarkt zijn ze toch niet gek?
Helaas zijn de rechten op films binnen Europa zo geregeld dat een goed product, zoals in de VS niet mogelijk is. Dikke kans dat Medimarkt vooruit denkt en alvast een deel van de koek wil. En zo klaar is voor n fatsoenlijk product, zodra dit mag. De toegevoegde waarde? Geen idee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond