Deel dit artikel
-

MediaMarkt neemt meerderheid in iBood

De online tak van MediaMarkt en Saturn neemt een meerderheidsbelang in de dualisten iBood. De site met dagaanbiedingen gaat verder uitbreiden in Europa en in het type aanbod.

Eerder was het de Metro Group dat een belang had in het Nederlandse bedrijf. Die holding brengt zijn aandelen nu in bij de Media-Saturn Electronics Group (EOG), de online tak, en breidt het belang ook uit.

De oprichters van iBood, Jöran Prinssen en Dennis Sanders, blijven aandeelhouders. Hoe groot het belang van Media-Saturn nu is en hoeveel daarvoor is betaald, houden de partijen voor zich.

Het enige andere bedrijf in EOG is Redcoon.

Prinssen tegen Emerce: “We kunnen meer gaan profiteren van de groeps- en schaalvoordelen van MediaMarkt en Saturn. Denk aan zaken als productinkoop maar ook diensten van de organisatie zelf. iBood behoudt wel zijn eigen identiteit.”

iBood is afgelopen jaar met 35 procent gegroeid, aldus Prinssen. Daar hangt hij geen omzetcijfers aan.

“Eind vorig jaar zijn we met een nieuwe site live gegaan. We hadden wat technische problemen, maar de glazen plafonds die we hadden zijn nu weg. iBood gaat uitbreiden naar meer landen en ongetwijfeld kunnen onze klanten hun bestellingen op termijn bij de MediaMarkt gaan ophalen. Over de volle breedte gaan we professionaliseren.”

Het aanbod zal in de toekomst ook verbreden. Naast de kerngroep elektronica denkt Prinssen ook aan nieuwe, specifieke groepen als Tools & DIY.

Foto: Marja van Bochove (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond