Deel dit artikel
-

Meer dataverkeer via iPhone 4S

Apple’s laatste iPhone 4S verbruikt twee keer zoveel data als het vorige model en zelfs meer dan iPads, onder meer door de persoonlijke assistent Siri. Dat blijkt uit een studie van Arieso.

Het Britse netwerkbedrijf signaleert een enorme toename in mobiel dataverkeer. Arieso deed 1,1 miljoen volgstudies bij mobiele telefonieaanbieders in Europa, de Verenigde Staten en Afrika.

Daaruit volgt dat iPhone 4S-gebruikers echte bandbreedtevreters zijn. Merkwaardig genoeg versturen consumenten met een HTC Desire S weer meer data dan iPhone 4S-gebruikers. De Samsung Galaxy S genereert ook veel dataverkeer.

De gemiddelde iPhone-gebruiker belt niet veel. Consumenten met een HTC Google Nexus One, Sony Ericsson Xperio XC10i en de HTC Desire zijn echte bellers.

Nog meer opmerkelijke feiten: zo’n 3 procent van de gebruikers is verantwoordelijk voor ruim de helft van het mobiele dataverkeer. Grootverbruikers zijn nog meer data gaan verstoken, zegt Arieso.

Deel dit bericht

1 Reactie

Don van Riet

Je mag aannemen dat de marketeers van mobiele operators hier bij de positionering van mobieltjes versus bijbehorende abonnementsvormen goed rekening mee gaan houden. En dus al te meer reden om het SMS verdien-model definitief vaarwel te zeggen en datapricing i.c.m. Smartphones te omarmen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond