Deel dit artikel
-

Meer omzet en winst RTL Group

RTL Group boekt een omzet- en winststijging van een kleine zes procent. De digitale kijkcijfers vertonen een gezonde groei.

Mediabedrijf RTL Group presenteerde vanochtend een omzetgroei van 5,5 tot 1,3 miljard euro. De winst voor rente, belasting en afschrijving steeg iets meer, met 5,8 procent tot 165 miljoen euro.

Veel details, operationeel en financieel, over de digitale prestaties geeft RTL niet. Het blijft bij de opmerking: ‘de online en on demand platform genereerden 1,8 miljard gegenereerde views van professioneel geproduceerde content. Dat is een toename van 22 procent ten opzichte van vorig jaar.’

Het algemene beeld is dat RTL in alle landen waar het actief is, steeds meer digitale kanalen lanceert om zijn bereik in het nieuwe domein te vergroten. Zo ging in Nederland in september nog RTL Telekids van start.

Ondanks de omzetgroei van 5,5 procent zit er een waarschuwing in het kwartaalbericht verstopt: ‘Door het kille economische klimaat in Europa dalen op alle markten de inkomsten uit tv-reclame, enkel in Duitsland was een kleine groei te bespeuren’.

Foto: ralphbijker (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond