Deel dit artikel
-

Meer ontslagen bij Yahoo

Yahoo heeft geruchten over een aanstaande herstructurering bevestigd met de aankondiging flink te zullen snoeien in het personeelsbestand. Er verdwijnen 400 banen, ruim twaalf procent van het totaal.

Het is de tweede ontslagronde dit jaar. In april schrapte de portal al 420 banen. Yahoo kwampt al drie achtereenvolgende kwartalen met dalende omzetcijfers. Nu is besloten het roer definitief om te gooien na een omzetdaling van 44 procent in het derde kwartaal. Het bedrijf wil nog steeds minder afhankelijk worden van inkomsten uit de verkoop van advertentieruimte, die nu 76 procent van het totaal uitmaken. Voor het eerst is hiervoor een concrete doelstelling geformuleerd. Het aandeel moet omlaag naar vijftig tot zestig procent.

Het gat zal worden opgevuld met nieuwe diensten, waaronder het aanbod van premium multimediaservices. Deze week sloot Yahoo een overeenkomst met telecombedrijf SBC Communications om samen breedband-diensten te gaan aanbieden. Adverteerders kunnen verder sinds kort tegen betaling een plaats krijgen naast de lijst zoekresultaten op Yahoo's eigen portal. Hier is een overeenkomst gesloten met zoekmachine Overture.

Een derde verandering deed zich voor bij de veilingdiensten van Yahoo. Daar leidde de invoering van een nieuw betalingsysteem in januari tot een daling van het aantal aangeboden producten. Yahoo besloot onlangs terug te gaan naar een systeem waarbij aanbieders betalen op basis van resultaat.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond