Deel dit artikel
-

WiFi op ruim 260 Connexxionbussen in Noord-Holland

Alle 263 Connexxionbussen in Noord-Holland zijn voorzien van gratis internet. Niet alleen in de bussen van R-net kan men draadloos surfen, maar in alle groene streekbussen van Connexxion die in opdracht van de provincie rijden.

De Noord-Hollandse gedeputeerde Post (Mobiliteit) heeft donderdag op het Stationsplein in Haarlem het draadloos internet in de bussen officieel in gebruik gesteld. Zij deed dat door met haar tablet verbinding te maken met het internetmodem in een van de bussen.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat reizigers gebruik willen maken van gratis internet. Vanaf nu stelt Connexxion dan ook, met dank aan Provincie Noord-Holland, gratis internet beschikbaar in alle Connexxionbussen in de gebieden Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond en Gooi en Vechtstreek. Overigens konden de reizigers van buslijn 320 (Rnet) al enige tijd gebruik maken van gratis internet.

Connexxion was in 2006 de eerste die WiFi installeerde in het openbaar vervoer. Dat was op de Valleilijn, de treinverbinding tussen Amersfoort en Ede/Wageningen.

In de loop van dit jaar gaan Connexxion en de provincie een aantal maatregelen nemen om reizigers sneller en beter op de hoogte te brengen van eventuele vertragingen. Zo zal de reisinformatie op de schermen in de bussen in de gebieden Noord-Holland Noord en Haarlem-IJmond worden uitgebreid.

Deel dit bericht

1 Reacties

Duco Douwstra

WiFi in de bus is een mooie service. Nu nog stoelcontacten in de stoelen van alle bussen, zodat de centrale computer, modellen kan berekenen voor het efficiënt inzetten van bussen. Het is toch kapitaal vernietiging en navelstaren, als je het probleem niet op kan lossen van 3 dubbel geleden bussen, die je laat rijden met veelal nog geen 4 passagiers. Of zit dat alleen maar tussen mijn oren, dat ik pl/min 65% van de bussen zo en vaak helemaal leeg zie rijden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond