Deel dit artikel
-

‘Meeste mobiele restaurantreserveringen zijn na sluitingstijd’

Meer dan de helft van de online reserveringen bij restaurants (54%) vindt plaats als de bedrijven niet open zijn. Cijfers van Couverts.nl laten ook zien dat mobiel reserveren in 2013 een grote vlucht nam.

Couverts.nl, een dochter van RTL Nederland, dook in de analytics en presenteerde deze infographic die laat hoe Nederland staat tegenover het online reserveren bij restaurants. Kort: dat gebeurt steeds vaker, veelal nog via de computer tijdens werktijd en overwegend (62 procent) door vrouwen.

Een vijfde van de restaurantbezoeken vond in 2013 plaats na een online reservering. Tachtig procent dus nog niet. De stoelenboeker schat echter in dat dit jaar het aantal internetreserveringen met zeker vijftig procent zal toenemen.

Het mobiele kanaal wordt ook steeds belangrijker. In 2012 ging zes procent van de reserveringen via de app. In 2013 was dat drie keer meer: negentien procent. Een reservering wordt zichtbaar steeds meer iets van het laatste moment, een ontwikkeling die Couverts onderschrijft.

Veel absolute aantallen geeft het bedrijf niet. De uitzondering is het getal over het aantal geserveerde couverts waarbij de dienst heeft bemiddeld: 5,5 miljoen.

Foto: Matthias Rhomberg (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond