Deel dit artikel
-

Mega Maandag staat voor de deur

Maandag 10 december zal naar verwachting voor online winkelen in geheel Europa de drukste dag ooit worden. Dat zegt Visa Europa. Visa voorspelt dat er op Mega Maandag meer dan tien miljoen transacties zullen plaatsvinden en dat er door consumenten ruim 565 miljoen euro online zal worden uitgegeven alleen al met Visa-betaalkaarten, waarvan het merendeel met een debet betaalkaart.

Consumenten zullen gemiddeld bijna vierhonderdduizend euro per minuut besteden, waarbij volgens de prognoses de piek van de transacties tussen 21.00 uur en 22.00 uur zal liggen. Het transactie verwerkingsplatform van Visa Europa zal ongeveer 7000 transacties per minuut te verwerken krijgen.

Steve Perry, Commercial Director bij Visa Europa, houdt rekening met een stijging van het aantal transacties van twintig procent ten opzichte van 2011. De verwachting is dat men in geheel Europa voor het eerst tien miljoen online transacties op één dag zullen zal verwerken.

Voor winkelstraten valt de drukste winkeldag vaak twee dagen voor eerste kerstdag. Het weekend van 22-23 december wordt voor consumenten hét moment om nog hun laatste kerstinkopen te doen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Wouter

zou ik ook zeggen als ik Visa was 😉

Arnoud

Kom maar op, onze AdWords campagnes zijn er klaar voor!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond