Deel dit artikel
-

Messagebird zoekt kleine ‘financiële’ overnames

Messagebird wil zijn digitale zakelijke berichtendiensten uitbreiden met betaaltechnologie. Hiertoe zoekt directeur Robert Vis naar kleine overnames.

De betreffende bedrijven moeten wel over een toepasselijke betaallicentie beschikken. Technisch gesproken moeten het EMI’s (electronic money institution) of PI’s (payments institution) zijn. Dat soort bedrijven hebben een DNB-licentie waarmee ze betalingen mogen verrichten.

Het is Vis boven alles om die licenties te doen en secundair het team dat daarmee producten bouwt. De omzet van zijn overnameprooien doet er eigenlijk niet toe. ‘Tussen de nul en vijf miljoen euro’.

Digitaal postkantoor Messagebird zag zijn omzet in 2022 met een derde stijgen tot 582 miljoen euro.

Messagebird, dat qua naamgeving naar zijn andere domein Bird.com schuift, ontwikkelde afgelopen jaren technologie waarmee bedrijven op gecontroleerde wijze op grote schaal berichten kunnen sturen naar klanten en de reacties goed kunnen kanaliseren voor afhandeling. Dat zijn kanalen als: Whatsapp, SMS, e-mail, Google Business chat, Instagram, Facebook Messenger en spraaktelefonie.

Met de gezochte overnames wil oprichter en directeur Robert Vis deze communicatiekanalen transactioneel kunnen maken. Oftewel: ‘Klik hier om te betalen’. De context is minder relevant en kan variëren van retail en e-commerce tot hospitality en verzorging.

De kleinere concurrent CM.com heeft deze financiële tak al jaren. In 2023 realiseerde het voor pakweg twee miljard euro (PDF) aan financiële transacties af voor derden en ving daar een commissievergoeding over.

Deel dit bericht

1 Reactie

Henk

Kan niet begrijpen dan bedrijven in zee gaan met dit bedrijf. Voor een communicatie dienstverlener zijn ze zelf enorm slecht tot niet bereikbaar. Ben blij dat ik al lang geleden ben overgestapt. De “kleinere” cm.com daarentegen stijgt boven alles uit en is zeker aan te bevelen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond