Deel dit artikel
-

Microsoft beëindigt online tool voor mash up

Microsoft trekt de stekker uit Popfly, een online mash up tool. De dienst houdt met ingang van 24 augustus op te bestaan.

Popfly wordt uit de lucht gehaald, accounts worden verwijderd, inclusief toegang tot games en mash ups die zijn ontwikkeld. Met de dienst konden gebruikers, zonder enige programmeerkennis, hun eigen applicaties, mash ups en internetpagina’s maken.

Op de site staat een kort bericht over het staken van de dienst met een verwijzing naar een blogpost. Hierin is weinig aanvullende informatie te vinden. Gebruikers die geïnteresseerd zijn om hun kennis in web applicaties verder te ontwikkelen, worden doorgestuurd naar de Microsoft Web Platform Installer.

De dienst werd twee jaar geleden gelanceerd. In een reactie aan Seattlepi laat Microsoft weten dat de economische situatie de oorzaak is om prioriteiten te herevalueren. Popfly moet daarbij het onderspit delven.

Concurrent Google staakte de afgelopen tijd eveneens flink wat diensten. Zo werd Google Radio verkocht en kwam er een einde aan Google Video, Jaiku, Dodgeball en Google Notebook. Ook hier noopte de economische recessie het bedrijf verschillende onderdelen onder de loep te nemen.

Bron foto: Robert Scoble (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond