Deel dit artikel
-

Microsoft breidt ondersteuning documentformaten uit

Microsoft breidt de ondersteuning voor documentformaten uit in Office 2007. Met Service Pack 2 (SP2), dat in de eerste helft van volgend jaar uitkomt, kunnen gebruikers onder meer PDF en ODF instellen als standaardformaat.

Google Docs en OpenOffice gebruiken het OpenDocument Format (ODF). Dit formaat werd eind 2006 goedgekeurd door ISO. Met SP2 kunnen gebruikers bijvoorbeeld ODF-documenten openen, opslaan en bewerken in Microsoft Office Word, Office Excel and Office PowerPoint.

Met de uitbreiding wil Microsoft de gebruikers meer flexibiliteit aanbieden in documentformaten.

De documentformaat Office Open XML, ontworpen door Microsoft, werd in maart nog als standaard erkend door internationale standaardenorganisatie ISO. Na een onderzoek van meer dan 14 maanden was de kogel door de kerk. Er werden toen meerdere punten aangehaald om tegen te stemmen. Ook het besluitvormingsproces was niet onomstreden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Duckie

Applaus! Het is pas halverwege 2008, maar, de grote MS komt eindelijk met native PDF support…WHAT TOOK YOU SO LONG?!?!

murb

Zouden ze dan eerder komen met ISO ODF support dan met ISO OOXML support… (programmeurs van OpenOffice.org hebben te kennen gegeven zich te focussen op de implementatie van OOXML zoals deze door MS Office wordt gebruikt, welke conflicteerd met de specificatie zoals aangeboden aan het ISO)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond