Deel dit artikel
-

Microsoft brengt eigen laptop op de markt

Microsoft heeft zijn eerste laptop ooit aangekondigd, de Surface Book. Die heeft een 13,5 inch-scherm dat van het toetsenbord losgetrokken kan worden.

De ‘ultieme laptop’, met het eigen Windows logo achterop, is meer dan een Surface tablet met toetsenbord. Het ultrabook heeft de nieuwste Skylake processor van Intel, een aparte grafische kaart van Nvidia, de prestaties zijn beter dan die van de MacBook Pro, de accu gaat twaalf uur mee. De laptop heeft 16 GB aan intern geheugen, met opslag tot 1 TB, twee USB poorten en een sleuf voor SD-kaartjes.

De laptop komt 26 oktober op de markt voor 1499 dollar. Volgens Microsoft Nederland zal het product voorlopig alleen in Noord Amerika worden geleverd.

De laptop werd niet verwacht, maar wel de Surface Pro 4, de opvolger van de succesvolle Pro 3. Die is dunner dan zijn voorganger en is uitgerust met de nieuwe Skylake processor van Intel. De Surface heeft 16 GB aan RAM en 1 TB aan SSD opslag.

Microsoft levert er ook weer een pen bij. Daarmee kan worden geschreven of kunnen tekeningen worden gemaakt.

Microsoft Nederland levert de Surface Pro 4 vanaf 999 euro. Dat is inclusief 128 GB aan opslag en Core M processor. De duurste variant met Core i7 kost 2449 euro.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond