Deel dit artikel
-

‘Microsoft heeft ontwikkeling Windows 10X in de ijskast gezet’

Microsoft zou de ontwikkeling van Windows 10X, een concurrent van Chrome OS, hebben gestaakt. Een aantal doorgaans goed ingevoerde ‘lekkers’ op internet zou hebben vernomen dat de ontwikkeling in de ijskast is gezet.

Het softwarebedrijf zou zich eerst willen richten op de volgende belangrijke versie van Windows 10, codenaam Sun Valley.

Microsoft kondigde Windows 10X in 2019 aan als lichtgewicht OS voor apparaten met twee schermen. Daarna werd de aandacht verlegd naar apparaten met een scherm.

Microsoft ziet zich voor het eerst in zijn geschiedenis geconfronteerd met een geduchte concurrent van Windows. Chromebooks draaien op Googles Chrome OS en niet op Windows en deze categorie betaalbare pc’s groeit als nooit tevoren. Een echt antwoord op Chrome OS had Microsoft tot nu toe niet. Chromebooks concurreren ook in prestaties steeds vaker met volwaardige Windows laptops.

Waarom de ontwikkeling is gestopt blijft gissen. Vooralsnog laat Microsoft zijn ontwikkelaars liever sleutelen aan een volwaardige Windows.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond