Deel dit artikel
-

Jaaromzet Microsoft naar 110 miljard dollar

Glanzende cijfers voor Microsoft. Het Amerikaanse bedrijf realiseerde over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar een winst van 8,9 miljard dollar op een omzet van 30 miljard, zeventien procent meer dan vorig jaar. Daarmee kwam de jaaromzet op 110 miljard.

Zakelijke producten waaronder Office en Dynamics stegen 13 procent naar 9,7 miljard dollar. De omzet van dochter LinkedIn nam zelfs met 37 procent toe. Office 365 telt nu 31,4 miljoen actieve gebruikers.

Cloud (onder meer Azure) groeide 23 procent naar 9,6 miljard en Personal Computing was goed voor 10,8 miljard. Alle categorieën hier groeiden flink: van gaming (39 procent) tot Surface (25 procent). Ook verdient Microsoft nog altijd aan zoekadvertenties. De omzet ging hier 17 procent omhoog.

In de kwartaalcijfers ontbreekt informatie over het programmeerplatform GitHub, dat eerder dit jaar voor een groot bedrag werd aangekocht.

Ook beleggers zijn te spreken over de koers van CEO Satya Nadella. Het aandeel is het afgelopen jaar 40 procent gegroeid. Met een beurswaarde van 800 miljard eindigt het bedrijf echter achter Apple, Amazon en Google.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond