Deel dit artikel
-

Microsoft komt met online bedrijfssoftware

Toegang tot programma’s van Microsoft via het web: de softwaregigant opent zijn deuren voor alle ondernemingen, groot en klein, die hier gebruik van willen maken. Dat maakt Bill Gates maandagmiddag bekend vanaf de jaarlijkse Microsoft Office SharePoint Conference.

Tot voor kort was het gebruik van de online bedrijfssoftware van Microsoft alleen voorbehouden aan enkele grote organisaties waaronder Coca-Cola, Blockbuster en Ceridian. De nieuwe online dienst is niet gericht op particulieren. Gebaseerd op de software in Microsoft Exchange Server 2007 and Microsoft Office SharePoint Server 2007, krijgen bedrijven met de nieuwe dienst via het web toegang tot onder meer e-mail, agenda, contacten, gedeelde werkruimtes en videoconferencing.

Via een web-based interface heeft de gebruiker in één oogopslag toegang tot de verschillende applicaties. Beheerders monitoren de diensten online en kunnen onder meer gebruikers en licenties beheren. Verwacht wordt dat bedrijven in de tweede helft van 2008 gebruik kunnen maken van de online diensten. Organisaties in Amerika kunnen zich nu alvast opgeven voor een beta-versie.

Voor het gebruik van de online diensten introduceert Microsoft een nieuw licentiemodel met flexibele betaalopties voor klanten. Zo is er de mogelijkheid om abonnementen te kopen per gebruiker. Al bijna een jaar wordt de online bedrijfssoftware beloofd door Microsoft. Tijdens een bezoek aan Nederland in april liet Microsoft-baas Steven Ballmer weten bezig te zijn met het beschikbaar maken van verschillende applicaties via het web.

Het nieuws komt net nadat Google vorige week bekend maakte een dienst te lanceren waarmee medewerkers van bedrijven online omgevingen kunnen maken om locatie-onafhankelijk met elkaar samen te werken.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Niels Dortland

Als dit inderdaad media onafhankelijk zal werken, dus ook op apple, linux of wat voor besturingsprogramma dan ook met een explorer, top. Eerst zien, dan geloven. Maar wel iets om naar uit te kijken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond