Deel dit artikel
-

Microsoft lanceert desktop pc met fysieke draaiknop

Microsoft lanceerde zojuist de Surface Studio, een desktop pc waarmee het bedrijf zich vooral op creatieven wil richten: van tekenaars tot filmmakers.

Het kantelbare 28 inch scherm is opvallend, maar meer nog de zogenoemde Dial, een fysieke draaiknop waarmee tekenaars kleuren kunnen aanpassen of op details kunnen inzoomen. De Dial werkt binnenkort ook met andere Surface producten.

Het scherm heeft een 4,5K resolutie, met 63 procent meer pixels dan bijvoorbeeld een 4K televisie. En dan in de ‘dunste LCD monitor’ ooit.

De pc draait op Core i7-processor, een Nvidia GeForce 980M-videochip, 32 GB werkgeheugen en 2 TB opslagruimte. Anders dan bij de iMac zit deze hardware niet in het scherm, maar in een platte doos.

Met 3000 dollar is de Surface Studio niet goedkoop, maar Microsoft heeft dan ook niet de consumentenmarkt op het oog.

Microsoft introduceerde ook zijn snelste Surface Book tot  op heden. Dit keer met Intel Core i7-chip, twee keer meer grafische kracht en 30 procent meer batterijduur (16 uur in totaal). Ook deze laptop is met 2399 dollar niet goedkoop. De nieuwe Surface Book is in de VS meteen te bestellen, de Studio is beperkt beschikbaar.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Monique

Wow…Microsoft is echt serieus goed bezig…die 3D tools zijn ook echt geweldig. Heb van begin tot eind genoten van dit event!

bert

Hoezo niet goedkoop? Weet je wat een Cintiq HD kost? Bijna net zoveel, en dan heb je een scherm uit 2010, uit de eerste iMac 27 inch.
Perfecte prijsstelling, en slim dat ze niet op consumenten richten. Kun je je als bedrijf weer onderscheiden ipv de gemiddelde Hipstergranny dezelfde tools gebruikt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond