Deel dit artikel
-

Microsoft Nederland start ‘second screen’-advertising

Microsofts Advertising breidt uit met techniek om tijdens tv-commercials bijbehorende online reclame in zijn reclamenetwerk te tonen.

‘Second screen’-advertising noemt Microsoft Nederland de nieuwigheid die het vandaag introduceert. Hiermee richt het bedrijf zich op tv-kijkers die tijdens de reclameuitzending even de smartphone of tablet erbij pakken om de reclameminuten te doden. Zij ontkomen – in theorie – niet meer aan de boodschap van de adverteerder.

Hiertoe sluit Microsoft Advertising een samenwerking met het jonge bedrijf Mediasynced uit Amsterdam. Dat weet wanneer welke commercials op tv worden uitgezonden. Zodra de televisiereclames de huiskamers inrollen, pakt Mediasynced de bijbehorende online rich media-uitingen erbij en verstuurt die naar aangesloten reclamenetwerken. Dat kunnen de reguliere adexchanges zijn en, nu live, het netwerk van Microsoft Advertising Nederland.

Oren heeft het systeem van ondernemers Mendel Looije en Mark van de Crommert niet. Het doet een aanname over wie wanneer naar welke zender kijkt en dus welke commerciële uitingen hij ziet. Als ooit de koppeling van met de microfoon van smartphone of tablet wordt gerealiseerd, kunnen de uitingen per zender per kijker worden bepaald. Althans, als de gebruiker dat toestaat.

De nieuwe techniek is een teken van de ontwikkeling dat adverteerders vaker simultaan tv- en onlinecommercials willen uitzenden. Dat zou het merkeffect versterken en tot meer interactie tussen de twee schermen kunnen leiden. Een bedrijf als Statsground haakt in op die trend door met statistieken inzichtelijk te maken. Dat levert een dienst om het effect van tv-commercials op het gebruik van de website van een adverteerder inzichtelijk te maken met Google Analytics.

Binnenkort brengt het GfK een meetmiddel op de markt waarmee adverteerders het crossmediale effect van hun campagnes inzichtelijk kunnen maken.

Foto: Bradley Johnson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond